За нас

„Стилует“ ЕООД е правоприемник на издателство „Ваньо Недков”, създадено през 1992 г. и повече от 20 години се занимава с издаване на българска литература в различни области: литературознание, история, авиация и военно дело, икономика, реклама и PR.

Издаваме също поезия и проза от български автори, както и поредица от краеведски книги.

Държим на добрата редакторска и коректорска работа, защото нашите автори  и читатели заслужават интелигентни издания.

Оформители на книги от издателството ни са художници като Иван Газдов, Ива Велинова, Радослав Илиев (награден за най-добро оформление на Международния панаир в Ниш за книгата „Чавдар Мутафов – възкресението на Дилетанта”).

Особено се гордеем с факта, че успяхме да извадим от забравата един голям учен, юрист международник като проф. Георги П. Генов като издадохме за първи път пълното му книжовно наследство от 23-тома – „Политическа и дипломатическа история на България от Възраждането до края на Първата световна война”, както и четирите тома Кратка дипломатическа история на Европа, Сърбия, Гърция и Румъния. С отпечатването на книгата „Котел и Котленско” (2013 г.) отбелязахме 130-годишнината от рождението на проф. Генов. Предпочитаме сериозните автори, дори да не са касови.

ИК „Ваньо Недков” спонсорира и издава през 1994 -1995 г. списание „Родна реч”, а от 1996 до 2000 г. излиза литературното списание за млади таланти „Дарба”, където ученици, учители и студенти публикуват свои стихове, проза и литературна критика. Във всяка книжка е представен по един млад художник с интервю и цветно фолио.

През септември 2008 г. регистрирахме „Стилует ЕООД”, дружество, което да отговори на променените икономически условия в бранша и да се заеме основно с полиграфическото производство на издателството.